+31 6 48065460 info@vandeboer.com

*  100 % traceerbaar vlees     *  Gratis thuisbezorgd (binnen de randstad)     *  Geen onnatuurlijke stoffen zoals antibiotica, kleurstoffen of E-nummers


ZORG VOOR VERANTWOORD VLEES

De Boer

Zonder de boer, en zijn goede zorgen, geen kwaliteitsvlees. Daarmee is de boer de belangrijkste schakel in ons bedrijf. De boer is degene die de koeien op een verantwoorde en liefdevolle manier groot brengt. Van generatie op generatie geeft hij hun kennis door. Wij kennen de boeren al jaren en wij weten ook hoe zij hun bedrijf bestieren: met rust, zorg en aandacht voor hun koeien. ‘Onze’ boeren zorgen dat de dieren krijgen wat ze nodig hebben. Vers gras met voedzame kruiden in overvloed. ’s Winters kuilgras, aangevuld met maïs. Allemaal geteeld in de omgeving van de boerderij.

De Koe

De koeien lopen het grootste deel van het jaar in de vrije natuur. In het traditionele landschap van de Franse Ardennen, waar rust overheerst. Die rust doet de koe goed en het stressvrije leven van de koe zorgt uiteindelijk voor smaakvoller vlees. De koeien die wij kopen zijn altijd vleesraskoeien van ongeveer dezelfde leeftijd: rond de vier jaar. Alles bij elkaar garandeert dit een constante kwaliteit. ‘Onze’ koeien hebben gemiddeld 1 volle hectare (10.000 m2) grasland per koe. Volop ruimte om te bewegen en dat bevordert de malsheid van het vlees. Bij felle zon kunnen de koeien in het bos de koelte opzoeken. ‘s Winter is er de inloopstal met een wei eromheen: de koeien lopen vrijelijk in en uit. Geen kunstmest of bestrijdingsmiddelen op het land, geen chemicaliën of onnodige antibiotica voor de koe. Een recept voor verantwoord vlees van een koe die een goed leven heeft gehad. Dat proef je: we leveren smaakvol, mager, mals vlees!

Contactgegevens

VandeBoer
De Vriesstraat 46, 2613 CC Delft
M +31 6 48065460
E info@vandeboer.comVeiligheid voorop!

veilig betalen bij Vlees vandeBoer


Winkelmand

De slacht en daarna
Onze boeren en slachters doen er alles aan om ervoor te zorgen dat het dier goed leeft en zo min mogelijk lijdt. Onze slacht is optimaal diervriendelijk. De koeien worden als ze ongeveer vier jaar zijn, naar de slachterij in de buurt gebracht. Geen onnodig vervoer en dus minimale stress. Het slachten gebeurt op een ambachtelijke manier. Om de smaak en de houdbaarheid van het vlees te verhogen, rijpt het vlees na de slacht enige tijd. Dan is de slager aan de beurt en ook die heeft verstand van zijn vak. Hij portioneert het vlees en verpakt dat ter plekke vacuüm. Met onze gekoelde bestelwagen halen wij de vleespakketten bij de slager op. Wij bezorgen binnen maximaal drie dagen bij jou aan huis. Verser, traceerbaarder en vooral simpeler kan het niet.

Er gaat niets van de koe verloren: alles wordt gebruikt. De lekkerste delen zitten in jouw vleespakket. De botten worden voor lijm gebruikt en de huiden voor leer. De organen gaan naar andere producenten.

Biologisch
De koeien van onze boeren krijgen geen officieel biologisch geteeld voer. Ze grazen in de wei een mix van gras en kruiden. Dit gras wordt op een natuurlijke manier bemest, zonder gebruik van kunstmest. Verder is ons vlees vrij van stimulerende groeimiddelen, groei-, kleur of smaakstoffen en zo goed als vrij van antibiotica. Antibioticum krijgt een koe alleen toegediend als zij ziek is. Dus nooit preventief. Al met al is en smaakt het vlees van VandeBoer in hoge mate biologisch.

 

Puur natuur op een rij

Alleen duurzaam is goed genoeg!

  • Alle koeien grazen gedurende het jaar zoveel mogelijk buiten
  • Alle kalfjes groeien op aan de zijde van hun moeder
  • De melk van de koe is voor de kalfjes
  • Alle dieren lopen in hun natuurlijke kudde
  • Alle dieren worden gevoerd met streekeigen gras en kruiden
  • De weilanden worden alleen natuurlijk bemest
  • Er wordt nooit preventief antibiotica toegediend
  • Via het unieke oornummer van de koe is de herkomst transparant
  • Het vlees wordt ambachtelijk geslacht en verwerkt
  • Geen onnatuurlijke stoffen zoals kleurstoffen of E-nummers in ons vlees

De Prijs

Wij werken zonder tussenhandelaren, dat drukt de kosten. Wij betalen de boer een goede prijs voor zijn vee. Daarmee krijgt de boer de waardering die hij verdient en kan hij door blijven gaan met deze extensieve, verantwoorde manier van veehouderij. Toch betaal je nooit meer voor dit vlees, dan wat je gemiddeld in de supermarkt betaalt. En… voor wat je bij ons betaalt krijg je vlees van hogere kwaliteit.

 

Smaak en kwaliteit

VandeBoer garandeert een constante vleeskwaliteit. Dat komt omdat wij altijd koeien van dezelfde leeftijd kopen, die uit hetzelfde gebied komen. Altijd vleesraskoeien die hetzelfde natuurlijke voedsel uit de leefomgeving van de koe eten. Geen krachtvoer: onze koeien krijgen de tijd om te groeien en dat zorgt voor smaakvoller vlees. Chemicaliën of bestrijdingsmiddelen komen bij onze boeren niet voor. Een koe is van oorsprong een graseter. Onze koeien hebben dan ook voornamelijk gras op hun menu staan. Dat zorgt voor een hoger gehalte aan Omega-3 vetzuren, een hoger CLA gehalte en meer vitamine A en E. Goed dus voor hart- en bloedvaten.