+31 6 48065460 info@vandeboer.com

*  100 % traceerbaar vlees     *  Gratis thuisbezorgd (binnen de randstad)     *  Geen onnatuurlijke stoffen zoals antibiotica, kleurstoffen of E-nummers


1. HOE WERKT VANDEBOER?

Hoe bestel ik?

Je kunt eenvoudig bestellen via de webshop. Je ontvangt een bevestiging van je bestelling.
Zodra er voldoende pakketten besteld zijn, gaat de procedure van het kopen van de koe tot en met levering van de pakketten beginnen. De koe wordt gekocht en geslacht in de buurt van de plek waar zij leefde – dus geen stressvol lang vervoer. Na het slachten rijpt het vlees ruim een week wat de vleeskwaliteit ten goede komt. Een ambachtelijke slager verwerkt het vlees en verpakt het vacuüm in porties voor twee personen. Houd er dus rekening mee dat er altijd tijd zit – van twee tot vier weken – tussen bestellen en leveren.

Hoe weet ik wat de status van mijn bestelling is?
  • De eerste mail die je ontvangt, is een bevestiging van je bestelling.
  • Zodra er voldoende pakketten verkocht zijn en we weten wanneer de koe geslacht wordt, sturen wij iedereen die een pakket heeft besteld een e-mail. Daarin vermelden we in welke week het vlees geleverd wordt en kun je kiezen welk aflevermoment jou het beste uitkomt.

Let op!
Het is mogelijk dat één van deze e-mails in je spambox terecht komt.

Aflevermomenten

Donderdagavond: 18.00 – 22.00 uur
Vrijdag overdag: 08.00 – 18.00 uur
Vrijdagavond: 18.00 – 22.00 uur
Zaterdag overdag: 08.00 – 14.00 uur

Levering

Wij leveren in de Randstad. Vanuit een gekoelde bestelbus bezorgen wij de pakketten vers aan huis. Wij berekenen géén transportkosten.

2. HET PAKKET

Welke vleessoorten vind ik in mijn pakket?
We bieden twee soorten pakketten aan: het Basispakket en een Luxepakket.

 

 

 

Klik hier voor meer informatie over het Basispakket en het Luxepakket.

Beide pakketten wegen 5 kilo. Omdat het gewicht per portie iets kan verschillen, kan ook het gewicht van het pakket iets afwijken. Het gewicht is nooit minder dan 5 kilo.

Etiketten
Op het etiket vind je informatie over het soort vlees, het gewicht en het oornummer van de koe. Ook tref je er de houdbaarheidsdatum op aan en een bewaaradvies.
De pakketprijzen

Het basispakket kost € 66,25, het luxe pakket kost € 83,75 en het varkensvleespakket kost € 63,75. De kiloprijs voor het basispakket komt daarmee op € 13,25 euro, de kiloprijs voor het luxepakket bedraagt € 16,75 en voor het varkensvleespakket komt de prijs uit op € 12,75 per kg.

Wij werken zonder tussenhandelaren, dat drukt de kosten. Wij betalen de boer een goede prijs voor zijn vee. Daarmee krijgt de boer de waardering die hij verdient en kan hij door blijven gaan met deze extensieve, verantwoorde manier van veehouderij. Toch betaal je nooit meer voor dit vlees, dan wat je gemiddeld in de supermarkt betaalt. Bovendien: voor wat je bij ons betaalt krijg je smaakvoller vlees van een hogere kwaliteit.

Kan ik meerdere pakketten tegelijk bestellen?
Ja, je kunt zoveel pakketten bestellen als je wilt.
Hoe betaal ik mijn vleespakket?

Bij bestellen via de webshop, kun je betalen via iDEAL.

Hoe ziet een geleverd pakket eruit?
Al het vlees is door onze slager vacuüm verpakt in tweepersoons porties. Het verse vlees wordt gekoeld in een doos bij je afgeleverd. Op alle porties zit een etiket met informatie.

 

 

 

Mogelijk zijn sommige producten wat verkleurd. Geen zorgen: dat heeft niets met de versheid te maken. Beter nog: dit komt omdat wij geen E-nummers en ook geen kleurstoffen gebruiken. Bij het sealen (vacuüm verpakken) komt het vlees in contact met zuurstof, waardoor de producten soms een beetje verkleuren. Als je het vlees uit de verpakking haalt kleurt het gedeeltelijk terug.

Is een pakket ook voor één persoon geschikt?
Alles wordt aangeleverd in tweepersoons verpakkingen. Natuurlijk kun je de porties desgewenst opnieuw verpakken en per eenpersoonsportie invriezen. Ook kun je, als je het voor één persoon bereidt, een stuk vlees dat je niet direct gebruikt in de koelkast bewaren voor later in de week.

 

 

 

Tip: heb je een heerlijk gerecht gemaakt en heb je nog over? Dan kun je het gebraden of gebakken vlees gewoon (weer opnieuw) invriezen.

Hoe lang kan ik het vlees bewaren?
Na levering kun je het vlees dat je meteen of binnen een week wilt eten, in de gesloten vacuümverpakking in de koelkast bewaren. Het vlees dat je niet binnen een week gebruikt, stop je na levering direct in de vriezer. Het vlees dat wij thuisbezorgen is nooit eerder ingevroren geweest. Als je het vlees zelf invriest, kun je het wel een jaar lang in de vriezer bewaren. Op alle stickers staat de uiterste houdbaarheidsdatum van de porties vlees, zowel voor bewaren in de koelkast, als voor bewaren in de vriezer. Als je het vlees na verloop van tijd ontdooit, kun je het afgesloten ook nog een aantal dagen in de koelkast bewaren.
Past een pakket in de vriezer?
De inhoud van het pakket past in de lade (40x35x15 cm) van een gangbare vriezer. Geen lade over? Dan zijn de afzonderlijke stukken vlees ook goed te verdelen over de vriezer. Alle porties vlees hebben stickers, daarop vind je informatie over de inhoud van het pakket en over het invriezen en bewaren. Handig als je iets vanuit de vriezer wilt ontdooien.
Gaat de kwaliteit van het vlees niet achteruit als ik het invries?
We laten het vlees na de slacht goed rijpen. Daarbij verdwijnt er wat vocht uit het vlees. Hierdoor blijft het vlees langer goed in de vriezer, zelfs tot een jaar lang.
Ontdooien: wat is de beste manier daarvoor?
Wij adviseren je om het vlees een dag van tevoren uit de vriezer te halen, zodat het rustig in de koelkast kan ontdooien. We bevelen aan om het vlees op een bord, bakje of schaal te leggen omdat er wat vocht vrij kan komen. Als je het vlees snel wilt ontdooien, dompel het bevroren product dan in de afgesloten verpakking in een kom met koud water. Binnen 10-15 minuten ontdooit het vlees volledig. Dat zonder kwaliteitsverlies.

 

 

 

Tip: Ontdooi het vlees bij voorkeur niet in de magnetron. Dat levert taai vlees op!

Allergie-informatie
Op ieder pakket vlees zit een sticker. Daarop staat de inhoud van het pakket en informatie over de koe.

 

 

 

Wij gebruiken geen suikers, geen e-nummers, bindmiddelen of andere onnodige toevoegingen.
Al het vlees is 100% lactosevrij
Ten slotte is al ons vlees glutenvrij. Maar: het is wel verwerkt in een ruimte waar op andere momenten soms gluten voorkomen.

3. DE KOEIEN VAN VANDEBOER

Waar komt het vlees van mijn koe vandaan?

VandeBoer koopt haar vleesraskoeien in de Noord-Franse Ardennen. In onze ogen hebben de koeien daar een heerlijk leven: volop vrije leefruimte in een rustige omgeving. De koeien lopen het grootste deel van het jaar vrij buiten. Waarbij de gemiddelde loopruimte per koe ongeveer 1 hectare (10.000 m2) is. Doordat al onze koeien bij aankoop ongeveer dezelfde leeftijd hebben van rond de vier jaar en altijd uit hetzelfde leefgebied komen, heeft het vlees een constante kwaliteit. VandeBoer koopt alleen maar vleesraskoeien: een garantie voor een mooi product. Eerlijk, heerlijk, mals en mager vlees.

Als er voldoende pakketten zijn besteld, wordt de koe geslacht. Dat gebeurt in een kleine slachterij in de buurt van de boerderij. Het hele proces van de koe vervoeren en daarna slachten gebeurt in rust en met veel respect voor het dier. De slager die – na een rijpingstijd – het vlees verwerkt, is een ervaren ambachtsman.

Hoe weet ik dat dit vlees van een bepaalde koe komt?
Wij vinden het belangrijk dat het vleespakket dat je bij ons koopt traceerbaar is. Iedere koe heeft een uniek oornummer. Dat is als het ware haar ID-bewijs. In onze e-mails en op de website kun je altijd het oornummer van de koe terugvinden. Het nummer van de koe staat ook op het pakket dat je thuisbezorgd krijgt.
Waarom kan ik niet alleen het vlees bestellen dat ik het lekkerst vind?
Wij willen niets verspillen en vinden het belangrijk dat alles van de koe wordt verwerkt. Dat is de reden waarom we het vlees in pakketten verkopen en niet losse vleesonderdelen.
Wordt alles van de koe gebruikt?

Alles van de koe wordt verwerkt. De lekkerste delen zitten in jouw vleespakket. En de rest wordt op andere manieren gebruikt: de botten voor lijm en de huiden voor leer. De organen gaan naar andere producenten.

Hoe selecteert VandeBoer de boeren?

We werken samen met een aantal boeren uit de Noord-Franse Ardennen die we al jaren kennen. Zij brengen hun dieren al generaties lang op een traditionele manier groot. In een traditionele omgeving met veel ruimte en rust.

Is het vlees biologisch?

De koeien van onze boer krijgen geen officieel biologisch geteeld voer. Ze grazen in de wei een mix van gras en kruiden. Dit gras wordt op een natuurlijke manier bemest, dus zonder gebruik van kunstmest. Verder is ons vlees vrij van stimulerende groeimiddelen, groei-, kleur of smaakstoffen en zo goed als vrij van antibiotica. Antibioticum krijgt een koe alleen toegediend als zij ziek is. Dus nooit preventief. Al met al is het vlees dat wij leveren in hoge mate biologisch.

De koeien hebben toch wel lekker in de wei gelopen?

In het voorjaar, de zomer en de nazomer grazen de koeien buiten. Ze hebben wel de mogelijkheid om – bijvoorbeeld bij slecht weer of grote hitte – het bos in te gaan en beschutting te zoeken onder de bomen. ’s Winters is er de inloopstal met een wei er omheen, zodat de koeien in en uit kunnen lopen. En reken maar dat je het proeft: het vlees is lekkerder doordat de koe een buitenleven heeft gehad met veel meer beweging dan stalkoeien.

Mag een kalfje bij haar moeder blijven?

De kalfjes die onze koeien krijgen, lopen bij de moederkoe totdat ze groot genoeg zijn om niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk ‘op eigen benen’ te kunnen staan. Tot die tijd kunnen ze genieten van de groeizame moedermelk.

Kan ik de boerderij bezoeken waar de koeien vandaan komen?

Dat is zeker mogelijk en kan in groepsverband. Vul het contactformulier in of stuur een e-mail naar info@vandeboer.com en wij nemen contact met je op.

4. CONTACT INFORMATIE

Waarom zou ik mijn (online) vrienden overhalen om ook een koe te kopen?

Wij vinden het fijn als je ons verhaal wilt delen met anderen: zowel mond-tot-mond als online. Door het verhaal van VandeBoer verder te vertellen en mensen enthousiast te maken voor dit lekkere vlees. Voordeel voor jou: de gemiddelde tijd tussen bestellen en vleespakket in huis wordt korter.

Hoe kom ik in contact met VandeBoer?

Ga naar onze contactpagina.