+31 6 48065460 info@vandeboer.com

*  100 % traceerbaar vlees     *  Gratis thuisbezorgd (binnen de randstad)     *  Geen onnatuurlijke stoffen zoals antibiotica, kleurstoffen of E-nummers


Eerlijk gezegd vind ik slotlapje best een gek woord. Het klinkt als sNotlapje, maar weet je dat het echt een heerlijk stukje vlees is?
Vroeger hielden de slagers die deel vaak voor zichzelf omdat het zo lekker is. Tegenwoordig moet je hard zoeken om het überhaupt te kunnen kopen.
Omdat veel mensen het niet (meer) kennen, belandt het tegenwoordig vaak in het gehakt of in ambachtelijke worsten. Wat een zonde en daar willen wij verandering in brengen!

Andere benamingen

Mocht slotlapje je niets zeggen, zijn er nog andere benamingen voor het zelfde stukje vlees; spidersteak of araignée. Misschien ken je die wel?

Waar zit het slotlapje?

Hoe je het ook noemt, het gaat om hetzelfde stukje vlees; het stukje dat zit aan de binnenkant van het heupbeen / bekkenbeen. Het is een dun lapje vlees dat met kleine peesjes en vet doorregen is. Dit slotlapje zorgt ervoor dat de organen die binnen de bekkenbeenderen zitten beschermd worden tegen het harde bot.

Hoe maak je een slotlapje klaar?

Voor het lapje gaat bakken, haal je de pezen er uit. Overdrijf nie, het is de bedoeling dat er ook wat in blijft zitten. Alléén de echt harde pezen dus.
Daarna snij je het lapje in reepjes.
Bij de bereiding in de pan zorg je er voor dat je het kort en zeer heet grilt in lekker wat roomboter.
Ga je voor de BBQ? Zorg er dan voor dat hij goed heet is en dat het lapje goed dicht schroeit.

Daarna snij je het slotlapje dwars op de draad snijden en smullen maar!

Ook zin gekregen? Wij verkopen het slotlapje